keperluan ibu hamil dan berpantang

Set Bersalin Terbaik Untuk Dalaman Wanita

March 25, 2018

Banyak set berpantang atau set bersalin yang hanya menyediakan keperluan luaran seperti pilis, tapel, mandian herba, minyak urut dan juga pencuci wanita. Ya, ini perlu tetapi yang lebih penting adalah dalaman. Urat-urat yang rosak dari proses meneran atau luka C-section memerlukan nutrisi lengkap untuk sel-sel saraf pulih kembali. Jadi apa set berpantang terbaik untuk pulihkan dalaman wanita? 

set bersalin terbaik


Shaklee sangat-sangat mengambil berat tentang kesihatan ibu, dari keperluan ketika hamil hingga lah bersalin. Ibu yang mengamalkan Shaklee ketika hamil pasti lebih bertenaga dan cergas. Perkembangan kandungan yang baik dan membantu untuk bebas dari GDM, HB low, berat yang mendadak.

Bagi ibu berpantang pula luka bersalin akan lebih cepat sembuh dan pulihkan tenaga. Juga sangat baik untuk bayi yang menyusu susu ibu. Berbeza dengan kebanyakkan set berpantang seperti herba boleh menyebabkan bayi panasdan kuning lebih tinggi.

Sebab itu set bersalin terbaik hanya lah Shaklee. Selamat untuk bayi menyusu dan membantu untuk bayi anda bebas kuning lebih cepat.

Kelebihan Set Berpantang Shaklee

-Memulih saraf-saraf dalaman wanita dengan berkesan
-Mudah diambil oleh ibu dalam pantang sendiri, tidak perlu disediakan.
-Tiada kesan sampingan pada bayi
-Membantu bayi yang menyusu susu ibu bebas dari kuning dengan lebih cepat
-Menambah pengeluaran susu badan
-Membantu mengurangkan berat badan dengan berkesan

set bersalin terbaik untuk dalaman wanitaESP
ESP membekalkan protein dan rasa kenyang yang lebih lama kerana GI yang rendah. Sebab itu, bagi ibu yang hendak mengurangkan berat badan sangat disarankan mengambil ESP dengan konsistan. Kebaikkan ESP juga boleh membantu pengeluaran susu ibu lebih pekat.

Multivitamin(Vita-lea with iron)
Mengandungi 12 vitamin dan 7 galian serta lengkap dengan iron formula. Iron formula sangat penting bagi ibu hamil dan menyusukan bayi. Kepentingan iron atau zat besi ini adalah untuk menstabilkan paras hemoglobin. Kekurangan iron boleh buatkan ibu lemah, mudah pitam atau pengsan kerana HB yang rendah.  

B Complex
Lengkap dengan kesemua 8 vitamin B yang diperlukan tubuh. Formula B complex Shaklee juga mengandungi Folic acid,Biotin yang sangat penting untuk pembentukan darah dan kestabilan hormon. Menukarkan makanan kepada kepada tenaga serta membaiki urat saraf.

Kebaikkan Bcomplex ketika berpantang adalah mengatasi kebas-kebas badan.

Vitamin C (Sustained Release Vita-C)
Vitamin C membantu dalam penyembuhan luka. Berbezanya Vitamin C shaklee kerana dilepas atau diserap secara berperingkat. Ini kerana tubuh kita tidak boleh menghasilkan atau menyimpan vitamin C dalam bdan.
 
Omega -3 (Omega Guard)
Mengandungi Omega-3 yang sangat penting untuk perkembangan sel otak bayi. Ianya juga membantu memecahkan lemak di dalam tubuh kita, menurunkan paras kolestrol (HDL) seterusnya memelihara jantung ibu. Dan atasi sebarang keradangan seperti ekzema.

Ostematrix 
Bukan sekadar kalsium. Kandungan Ostematrix sangat unik iaitu kalsium, boron dan magnesium. Jika dibandingkan dengan produk tenusu, ostematrix tidak mengandungi lemak dan pastinya kandungan kalsium lebih tinggi. Kajian juga membuktikan kadar penyerapan kalsium dari ostematrix adalah yang terbaik.

Kebaikkan ostematrix untuk ibu berpantang adalah mengelakkan sembelit. Gabungan magnesium dan boron dalam ostematrix sangat membantu untuk cegah sembelit, elakkan kekejangan otot, serta membaiki rangsangan urat saraf ibu. Serta membekalkan kalsium yang secukupnya untuk menyusu bayi.

Alfafa
Bertindak sebagai milk boster dan membersihkan rahim dari kotoran. Melegakan keletihan dan sebagai rawatan kepada kebanyakan penyakit. Membantu membuang angin dalam badan. Legakan sakit-sakit sendi dan belakang. Membantu hilangkan kelesuan dan tekanan.

Peppermint Ginger Plus
Bergantung pada pilihan ibu, jika mengalami angin dalam badan yang teruk, ia sangat membantu untuk mengeluarkan angin dengan berkesan.

Vivix
Kebaikkan Vivix adalah memulihkan sel dengan pantas dan berkesan. Bagi ibu yang bersalin secara pembedahan sangat disarankan untuk mengambil vivix untuk penyembuhan luka. Iibu yang bersalin normal juga digalakkan mengambil vivix yang membantu untuk kesihatan yang menyeluruh dan pulih tenaga dengan lebih pantas.

set bersalin terbaik untuk luka cepat sembuh
set bersalin terbaik untuk luka cepat sembuh

Walaupun ibu amalkan set berpatang shaklee tidak semestinya boleh abaikan amalan berpantang yang lain terutamanya mengurut dan bertungku. Bertungku cara pantas untuk kecutkan rahim dan mengeluarkan darah kotor. Dan pasti tinggalkan pantang larangnya.

You Might Also Like

0 comments

Paling diminati