CoQ Health Plus

CoQ HEALTH PLUS

December 08, 2016

CoQ HEALTH PLUS Shaklee

CoQ Health Plus Shaklee ialah supplemen yang mengandungi ko-enzim Q10 (CoQ10). Ko-enzim Q10 memainkan peranan penting untuk menghasilkan tenaga dari dalam sel badan kita. Tenaga ini diperlukan oleh otot untuk bekerja antaranya jantung untuk mengepam hampir 2000 gelen darah keseluruhan bahagian tubuh setiap hari. Q10 juga bertindak sebagai antioksi dan serap lemak untuk kesihatan salur darah.

CoQ10 dihasilkan secara semulajadi oleh tubuh dan wujud didalam sel. Pengambilan makan membantu mengekalkan tahap CoQ10, tetapi amaun CoQ10 yang diperolehi dari pemakanan secara tipikal adalah kurang dari 10mg sehari. Faktor seperti diet yang tidak seimabang, faktor usia, dan pendedahan harian dengan radikal bebas meningkatkan lagi keperluan nutrien yang penting ini.


CoQ10 Untuk kesihatan jantung:
·Membantu untuk mencegah penyakit-penyakit kardiovascular termasuk penyakit arteri tersumbat
· Membantu utk mengawal tekanan darah
· Membantu penghasilan tenaga dalam jantung dan menambah kekuatan otot untuk mengepam.
· Melindungi arteri sihat dari oksidasi LDL


Manfaat lain dengan CoQ HEALTH PLUS Shaklee
·CoQ10 merancakkan sel-sel otak yang seterusnya meningkatkan kecergasan mental, memori dan keupayaan kognitif.
·Ujian klinikal telah menunjukkan pesakit yang menghidap Parkinson mendapat manfaat dari pengambilan CoQ10.
·Dalam kajian yang melibatkan pesakit lelaki tidak subur, CoQ10 didapati meningkatkan kuantiti sperma, meningkatkan kualiti sperma sekaligus menyebabkan peningkatan kadar kesuburan.
·CoQ10 meningkatkan kadar peredaran darah keseluruh badan, membekalkan tisu kulit oksigen dan nutrisi yang cukup memjadikan kulit sihat, tegang dan berseri. You Might Also Like

0 comments

Paling diminati