kalsium terbaik

OsteMatrix - Lebih dari Kalsium

December 05, 2016

Bagaimana memilih kalsium premium  pastinya pilih produk yang ada vitamin D dan magnesium. Elakkan produk yang dibuat dari tulang dan dolomite untuk mengelak keracunan plumbum. Elakkan mineral chelated kerana proses tersebut boleh menyebabkan tubuh menyerap logam berat tercemar dan toksin dalam peroses menyerap mineral.


OsteMatrix lebih dari KalsiumOsteMatrix Shaklee adalah kalsium yang isinya paling seimbang memastikan kadar penyerapannya adalah 99%. Formulanya unik, dibuat dari mineral semulajadi dan garam mineral dari Laut Mati, mengandungi kalsium, magnesium, fosforus dan vitamin D, zinc, kuprum, manganes dan boron. Nutrien-nutrien ini perlu diambil bersama-sama untuk penyerapan oleh tubuh dan menghalang endapan sesetengah mineral. Kajian telah membuktikan supplemen kalsium akan meningkatkan ketumpatan tulang wanita yang telah berumur secara berkesan.

Cara terbaik untuk mengukur penyerapan kalsium daripada suplemen adalah dengan mengukur perubahan tahap kalsium dalam darah selepas pengambilan suplemen.Kajian membuktikan penyerapan kalsium dengan ostematrix adalah yang terbaik,


Vitamin D
Dinamakan sebagai vitamin D pada 1916 bila didapati ia mampu merawat penyakit rickets. Ia meningkatkan penyerapan kalsium dan fosforus untuk meninggikan ketumpatan tulang, menguatkan kerangka, memperbaiki penyakit periodontal. Vegetarian, yang kurang terdedah pada matahari sewaktu musim panas, individu melebihi 55 tahun, wanita hamil dan kanak-kanak perlu mengambil supplemen vitamin D.

Magnesium
Ini adalah ion positif nombor 2 penting di dalam tubuh kita. Ianya menggalakkan komposisi tulang dan rawan. Membantu sistem saraf, mengaktifkan enzim tubuh untuk menghasilkan tenaga, pengecutan saraf dan otot, menstabilkan denyutan tidak sekata pesakit jantung, memudahkan rembesan keluar sisa dari perut dan usus; menghalang endapan kalsium; melarut dan mengurangkan formasi batu karang atau batu hempedu. Ianya juga penting untuk mereka yang mempunyai masalah fluktuasi glukos.

Zinc, boron, manganes, kuprum
Memelihara metabolism kerangka dan pertumbuhan otot, menyusun enzim yang diperlukan untuk membaiki tulang, rawan dan menghalang artritis.

Kelebihan Ostematrix Berbanding Kalsium Lain
-Kadar serapan kalsium yang terbaik dan terbukti oleh kajian klinikal
-Formula lengkap dengan gabungan magnesium untuk sokongan pengecutan otot, tulang dan rawan.


Manfaat Utama OsteMatrix Shaklee
>>Menguatkan tulang – Kalsium menghalang osteoporosis, menguatkan kuku, kerangka, gigi, sistem saraf. Ia juga m erawat tulang retak, osteomalacia (rickets dewasa), kuku rapuh, eczema, konvulsi/kekejangan, gusi berdarah dan merangsang darah untuk memekat.

>>Memperbaiki kekejangan dan kebas-kebas – Pengambilan 600mg kalsium sebelum tidur akan memperbaiki kebas-kebas, kekejangan, sakit sendi  dan artritis.

>>Meringankan stress – Ianya  mengimbangi tekanan darah; memelihara denyutan jantung, impuls saraf, penenang saraf; menggalakkan tidur selesa; memperbaiki jantung berdebar; gementar, mimpi buruk dan stres. Juga memperbaiki depresi, mood swing, sakit kepala dan pitam.

>>Memperbaiki masalah haid – Kajian menunjukkan dengan pengambilan 1,000mg kalsium dan magnesium serentak meringankan sakit waktu haid dan membantu membuang air kecil.

>>Pengalkalian tubuh – Kalsium adalah mineral alkalin, dan ianya berkesan memastikan imbangan pH tubuh. Ianya juga menghalang obesiti di waktu umur tua. Tambahan pula kalsium membantu sel menyerap nutrient dan merangsang detoksifikasi.

>>Memperbaiki hiperaktiviti perut dan sakit gastrik, lawaskan pembuangan - Kandungan magnesium membantu sistem penghadaman. Pilihan yang terbaik bagi ibu hamil, berpantang untuk atasi sembelit.

>>Menjaga sistem otot jantung - Kandungan kalsium dalam badan bukan sahaja untuk menguatkan tulang, malah diperlukan otot otot badan seperti jantung untuk mengepam darah ke seluruh badan.

>>Memenuhi keperluan ibu hamil - Kandungan kalsium dan magnesium bukan sahaja untuk kesihatan ibu hamil malah memudahkan proses bersalin. Ianya membantu sistem saraf, mengaktifkan enzim tubuh untuk menghasilkan tenaga, pengecutan saraf dan otot, menstabilkan denyutan  jantung ibu ketika proses meneran (bersalin). Atasi masalah sembelit dan kejang kaki waktu tidur malam.

Cadangan Pengambilan OsteMatrix

Untuk pemeliharaan kesihatan : 2 kali ssehari, 2 tablet setiap kali (selepas makan) Untuk masalah haid, kehamilan, stress, kekejangan dan kebas-kebas: 2 kali sehari, 3 tablet setiap kali

Untuk tulang retak, osteoporosis : 3 kali sehari, 4 tablet setiap kali** Pengalaman saya dengan pengambilan ostematrix pembuangan menjadi normal dan lawas, hilang sengal lutut, dan bebas cramp ketika hamil.

You Might Also Like

0 comments

Paling diminati