DTX Complex

DTX Complex

December 08, 2016

Shaklee DTX Complex Fomula yang dipaten untuk menjaga kesihatan hati. Kajian menunjukkan bahwa kandungan utama dalam DTX Complex iaitu ekstrak biji benih pokok susu tisel menyokong keupayaan badan menghasilkan protin bagi membantu menjana semula sel sel hati. 
Kandungan DTX Complex

Ekstrak bijj benih pokok susu tisel (milk thistle seed) - mengandungi 80% silymarin yang kaya dengan bahan antioksida, melindungi hati daripada toksin, termasuk bahan kimia, dadah, ubatan dan bahan kimia; merawat masalah hati, mencegah batu karang serta membantu dalam masalah kulit seperti ekzema.

Artichoke – membina semula sel hati dan merangsang pengaliran hempedu

Dandelion – merendahkan paras gula dalam darah, membantu fungsi hati,  membantu dalam masalah penghadaman dan sembelitMeningkatkan keupayaan tubuh menyerap zat besi (melawan anemia)

Kunyit – mengandungi curcumin iaitu sejenis antioksida  dan mengurangkan kesakitan & keradangan

Reishi mushroom (Ling Zhi) - membina imuniti, mengurangkan kelesuan, mengurangkan masalah resdung, membantu mencegah penyakit jantung.

Schizandra – Ekstrak biji ini mengandungi bahan anti oksida . Ia untuk merangsang sintesis protein, memperlahankan pembentukan toksin


Fungsi Hati

Hati adalah organ terbesar dalam tubuh manusia dan berkeupayaan dalam membina semula. Oleh itu organ hati boleh didermakan sebahagiannya. Ia juga adalah ‘pusat industri pemprosesan’.  Antara fungsi hati adalah:

² Merembeskan cecair hempedu untuk pencernaan lemak
² Bertindak sebagai ‘penapis’ dan ejen detoksifikasi.
² Mengawal paras gula dalam darah.
² Penting untuk metabolisma lemak.

Dengan ini penting untuk mengamalkan DTX Complex Shaklee untuk hati yang sihat. Antara tanda tanda orang  yang mengalami masalah kesihatan hati adalah

Perubahan warna kulit, mata menjadi agak kekuningan
Pencernaan menjadi terganggu
Tubuh kekurangan protein dan boleh member kesan pendarahan hidung
Kerap membuang air kecil dan menjadi haus yang berlebihan
Timbul bau mulut dan bau badan yang kuat.
Dapatkan pemeriksaan doktor dengan segera.

You Might Also Like

0 comments

Paling diminati