Advanced Joint Health

Advanced Joint Helath

December 07, 2016

Shaklee Advanced Joint Health Tablet mengandungi ekstrak unik Boswellia yang telah ditunjukkan didalam kajian klinikal mampu meningkatkan keselesaan sendi dalam jangkamasa seawal 5 hari .


Advanced joint Health membantu sendi sihat dengan 3 cara:

1Meningkatkan kesan kusyen: Glukosamin membantu memelihara rawan iaitu perlindungan diantara sendi yang membolehkan mereka bergerak bebas.

2. Memelihara tisu penghubung yang sihat: Zinc, kuprum, manganese, dan vitamin C membantu membina kolagen dan lain lain komponen tisu penghubung yang memberi kekuatan dan struktur kepada sendi.

3. Meningkatkan keselesaan sendi: Ekstrak Boswellia pantas membantutkan mekanisma respon stress tubuh untuk memperbaiki keselesaan sendi.


Advanced Joint Health Mengandungi:
#Ekstrak Boswelli:
Ddiperoleh dari resin pokok Boswellia serrata, ekstrak botanikal ini mengandungi asid boswellik yang menghalang formasi leukotrien, kimia yang dihasilkan oleh tubuh yang menyerang tisu sendi yang menyebabkan ketidakselesaan sendi.
Bahan aktif dalam Boswellia ini adalah AKBA( 3-acetyl-11-keto-beta-boswellic acid), bahan ini digabungkan dengan konstituen Boswellia yang lain dan menjadikannya lebih unggul yang menghasilkan Advanced Joint Health Complex Shaklee.
Dalam kajian klinikal terbaru, peserta yang mengambil ekstrak Boswellia yang ada dalam Advanced Joint Health Complex ini melaporkan keselesaan sendi yang lebih baik, pergerakkan yang lebih mudah dan kemampuan yang lebih baik untuk melakukan aktiviti harian, berbanding mereka yang mengambil suatu AKBA yang lain.

#EkstrakJagung membekalkan sumber Glukosamin yang pekat.
Glukosamin adalah satu jenis gula amino yang berfungsi sebagai blok utama pembinaan struktur proteoglycans, komponen struktur rawan dan cecair diantara tulang yang bekalkan pelincir. Banyak kajian yang diterbitkan  menunjukkan suplemen glukosaminmembantu meningkatkan pelbagai gerakan, mobility dan flexibility.
Advanced Joint Health menggunakan glukosamin hidroklorid, sumber yang paling tinggi konsentrasinya. Ianya diperoleh dari sumber sayuran, berbanding dengan kebanyakkan glukosamin lain yang diperoleh dari sumber kekerang.

#Vitamin C: Advanced Joint Health Complex membekalkan100% nilain harian vitamin C, satu nutrisi yang diperlukan bagi sintesis kolagen. (Kolagen penting untuk pembentukkan sendi-sendi)

#Zink, Kuprum dan Mangganes: Mineral surih ini diperlukan untuk membina tisu penghubung.

Keistemewaan Advanced Joint Health Complex Shaklee
Ø 100% bebas kekerang
Ø 100% vegetarian (tidak ada langsung dari sumber haiwan)
Ø 100% bebas kondroitin untuk penyerapan glukosamin yang baik
Ø Tablet yang mudah ditelan
Ø Tiada perasa tiruan, pemanis atau pengawet
Ø Bebas gluten

Cadangan Pengambilan: Hanya 2 Tablet sehari 

You Might Also Like

0 comments

Paling diminati