Cantik Sihat

Sustained Release Vitamin C

November 15, 2016

KENAPA KITA SANGAT PERLUKAN VITAMIN C 

Vitamin C antara vitamin terpenting yang perlu diambil setiap hari. Ini kerana vitamin C tidak boleh dihasilkan oleh badan dan haya  dari pemakanan.

Vitamin C diperlukan oleh badan kita untuk melindungi tubuh dari radikal bebas. Ia juga penting untuk penghasilan kalogen, dan protein, penyembuhan luka dan membaiki tisu, otot, tulang dan gigi. Oleh itu semua golongan memerlukan Vitamin C terutamanya kanak kanak. 


Kebaikan lainnya dapat mencegah jangkitan virus atau selsema. Vita C juga bertindak sebagai antioksida yang kuat untuk anti penuaan, melawan radikal bebas seterusnya mengurangkan kerosakan badan akibat bahan kimia dan radikal bebas (asap kenderaan, rokok).  

Vitamin C adalah vitamin yang larut air,  jika diambil berlebihan ia akan dibuang melalui urine. Vitamin C yang terbaik adalah yang  semulajadi dan disalurkan atau diserap  berperingkat iaitu jam demi jam.

Vitamin C juga paling senang musnah. Jadi pastikan kita mengambil vitamin C yang mencukupi setiap hari. Vita C dengan pelepasan secara berperingkat ini dapat membantu dalam menyalurkan vitamin C secara berterusan yang diperlukan badan. Pastikan Vitamin C yang diambil adalah 'Sustained Release' atau dilepaskan berperingkat.


Shaklee Sustained Release Vitamin C  terbaik
² Vitamin C diekstrak daripada kanji jagung (sumber semulajadi vitamin C)
² Vitamin C yang dihasilkan menyerupai molekul yang sama dalam buat sitrus.
² 1 tablet bersamaan 7.5 biji oren.
² 100% bahan semulajadi seperti bioflavonoids, hesperidin dan rose hips powder.
² Saiz tablet yang mudah ditelan.


Vitamin C Shaklee bagus untuk kesihatan dan kecantikkan:

Meningkatkan sistem imunisasi badan dengan meningkatkan kadar penyerapan zat besi yang diperlukan untuk pembentukan sel darah merah dan sel darah putih yang bertindak membunuh kuman.
mengurabgkan masalah gusi berdarah
Membantu mengurangkan alergi dan resdung.
Memperbaiki insomnia seperti masalah stress dan tekanan mental seperti keresahan dan kegelisahan.
Pengambilan Vitamin C Shaklee secara berterusan juga boleh menjaga kecantikan kita.
Merangsang pembentukkan kolagen dalam kulit
Mencerahkan kulit
Melambatkan proses penuaan
Menghalang pigmen yang menyebabkan masalah jeragat.

** Pengalaman saya sendiri Vita C Shaklee mampu menghalang jerawat tumbuh dan selsema cepat hilang, sangat berbaloi dengan harganya (sebotol untuk pengunaan 6 bulan).  I LOVE IT**


Keberkesanan Vitamin C dalam melindungi tubuh boleh dibuktikan seperti ujian ini. Perbezaan yang ketara boleh dilihat pada pisang yang direndam bersama Sustained Release Vita C dan pisang yang direndam hanya dengan air kosong.


Belian Online dengan Debit @ Credit CardWhatsapps kami untuk dapatkan potongan 20-25%
You Might Also Like

0 comments

Paling diminati