hilang jerawat

Set Kecantikan

November 16, 2016

Saya mula mengamalkan set kecantikan Shaklee  sejak 3 tahun lepas sebab muka saya mula berjerawat dan pori  yang semakin jelas. Muka pun dah tak secerah dulu, kulit nampak kusam. Ini normal bg semua orang dengan pertambahan usia. Dulu bagi saya yang penting bersih. Sekarang baru terpikir pentingnya menjaga kecantikan dan kesihatan dari awal. Mencegah lebih baik dari merawatkan, betul penuan tidak dapat dielakan tapi boleh dilambatkan.

Saya juga sedar kecantikan tu bukan setakat luaran yang paling penting dalaman. Dengan set kecantikan shaklee iaitu ESP, Bcomplex, Vitamin C dan Vitamin E, kecantikan dan kesihatan kita dijaga dari dalam.

Antara yang paling saya suka ialah B complex dan Vita C, betul betul rasa kesan penggunaannya untuk diri sendiri,  B-complex hilangkan kebas-kebas tangan dan kaki.... vitamin C menghalang muka berjerawat. ESP dan Vita E menjadikan kulit  sihat dan cerah, lembap semulajadi...sblm mengamalkan set kecantikan ini  muka sy juga kering dan kulit agak mengelupas. 

Untuk penggunaan luaran pula sy sangat suka Nutri White Defense, kesannya kulit selembut bayi, nampak lembap dan tona muka lebih sekata...sy guna 1 botol untuk 8-9 bulan, berbaloikan.


Cantik dan Sihat dari dalam 
Apa Keistimewaan  Set Kecantikan Shaklee bg saya:

Pastinya yang selamat berkesan dan semulajadi, tiada bahan terlarang.
Sangat sesuai bagi ibu hamil atau menyusu.
harga yang 'valuable' dengan kebaikannya
Pakej untuk kesihatan tubuh badan
Tidak perlu berpantang apa apa, cuma lebih kan minum air setiap hari

Untuk Mereka Yang Berjerawat Hormon- Penyelesaian dengan GLA complex, membantu menstabilkan hormon wanita. Bagi lelaki cukup dengan mengamalkan omega guard.


Bagi merek yang berumur (30 tahun keatas) pula, tindak balas atau kesan yang pantas boleh diperolehi dengan mengamalkan VIVIX dan Kolagen. Vivix mengandungi antioksidan yang sangat tinggi bertindak sebagai anti penuaan. Kolagen pula membaiki struktur sel sel kulit agar lebih anjal.


Set Cantik Budget 

You Might Also Like

0 comments

Paling diminati