B-Complex

B-Complex

November 10, 2016

Kenapa kita perlukan Vitamin B Complex


Apabila badan kita kekurangan vitamin B, penghasilan glucocorticoids dalam badan kita akan meningkat, ini menyebabkan perubahan sel-sel dalam hippocampus (komponen otak yg paling utama) menyebabkan fungsi otak terganggu. Keadaan ini menyebabkan badan kita semakin lemah dalam mengendalikan kortisol (hormon stress), menjadikan kita stress dan stress.Bagi saya sendiri B-complex sangat penting untuk ibu berpantang, kesan yg sy sendri rasa ialah hilang kebas-kebas tangan ketika dalam pantang. pemulihan urat yang rosak ketika bersalin.. ini jgak nasihat doktor kpd saya. Bagi ibu yang hamil pula pengambilan B-complex Shaklee sangat bermanfaat kerana kandungannya mengandungi 'acid folid', nutrisi yang sangat diperlukan untuk mengelakkan kecacatan pada bayi.

Kebaikkan B-complex Shaklee1) Menukarkan makanan kepada tenaga - B Complex Shaklee membantu proses penghadaman, menukar lemak, karbohidrat dan protin kepada tenaga. Sekaligus mengurangkan masalah keletihan/kelesuan.

2) Melawan Tekanan - B Complex Shaklee memastikan kesihatan fungsi saraf. Sekaligus meredakan sakit kepala, tekanan, kemurungan dan insomnia.

3) Membantu Tumbesaran - B Complex Shaklee menggalakkan tumbesaran yang sihat dan normal pada bayi dan kanak-kanak. Membantu pembinaan DNA dan sel-sel baru serta mengurangkan risiko kecacatan otak atau tulang belakang.

4) Kesihatan Rambut - B Complex Shaklee memperbaiki masalah kulit kepala, kelemumur, rambut gugur, beruban dan mengekalkan kesihatan rambut. Ni sangat bagus bagi mereka yang ada masalah kekurangan rambut.

5) Kesihatan Mata - B Complex Shaklee mengurangkan masalah keletihan mata, katarak, meningkatkan kualiti penglihatan dan memperbaiki memori serta daya fokus anda.

6) Mengurangkan risiko mendapat anemia - B Complex Shaklee membantu pembentukan Sel Darah Merah yang sihat dan antibodi, merangsang peredaran darah dalam badan, memperbaiki kesihatan kardiovaskular, anemia, sakit kepala, pening, lemah semangat, keletihan, migrain, muntah-muntah, mabuk darat dan laut.

7) Meredakan Senggugut - B Complex Shaklee baik untuk masalah senggugut (PMS), meredakan kerisauan, keresahan dan masalah penghadaman terutama bagi mereka yang mengambil ubat hormon dan ubat tahan sakit.

8) Mengurangkan risiko mendapat Perleche - B Complex Shaklee boleh mengurangkan risiko penyakit kerekahan mulut (mouth chilitis), jangkitan lidah (glossitis) dan nafas berbau.

9) Detoksifikasi - Meredakan Alahan.

10) Kelebihan B-complex SHAKLEE juga mengandungi asid folid yang sangat penting untuk kesihatan rahim.

Kandungan B -complex


You Might Also Like

0 comments

Paling diminati