Alfafa

Alfafa - Raja Segala Tumbuhan

November 14, 2016

Alfafa Complex 
Alfalfa Shaklee  merupakan Formula Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr Shaklee dalam tahun 1950-an diperbuat daripada tanaman Alfalfa (Medicago sativa) secara organik di California yang bebas dari pestisid, herbasid dan menggunakan bahan kompos/baja bebas kimia yang organik. Medicago Sativa memiliki gred yang paling tinggi di kalangan tumbuhan alfalfa.  

Pemprosesan alfafa shaklee sangat ketat dan teliti, tanpa perasa tiruan, pengawet dan pewarna. Daun alfalfa yang cukup matang dan kaya dengan klorofil sahaja yang dituai. Daun-daun ini dikeringkan dengan udara secara semulajadi bagi mengekalkan nutrisi yang terkandung di dalamnya. Manakala bahagian lain yang tidak penting dilupuskan. Kemudian, daun-daun yang telah dikeringkan akan dibiarkan menjadi serbuk sebelum dikompres menjadi tablet, 300mg.

Kelebihan Dan Kebaikan Alfalfa Complex Shaklee:

Mencuci hati, darah dan usus bagi membuang toksik– ini adalah makanan yang sangat beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot.

Membantu mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor.

Melawan alergi – memulih keadaan kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan dan kulat air dengan berkesan. Membantu merawat asma.

Membantu masalah penghadaman dan pencernaan- antaranya kembung, hyperasiditi, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit.  

Menyingkirkan lemak dan kolesterol – kajian klinikal terbukti bahawa penggunaan jangka panjang daripada alfalfa akan menghapuskan lemak, mengurangkan kolesterol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi. Hanya Alfalfa sahaja mengandungi saponin, seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolesterol.

Melegakan keletihan – Melegakan keletihan dan sebagai rawatan kepada kebanyakan penyakit. Membantu membuang angin dalam badan. Legakan sakit-sakit sendi dan belakang. Membantu hilangkan kelesuan dan tekanan.

Mencegah/ merawat atritis – Melegakan sakit atritis.

Membantu masalah wanita- masalah keputihan pada wanita, kelegaan semasa period. Membesar dan menegangkan payudara. Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri. Memulihkan urat selepas bersalin dan
milk booster untuk ibu menyusu.

Mambantu meningkatkan stamina lelaki.

You Might Also Like

0 comments

Paling diminati